Over ons

Wij zijn een groep van 20 mannen en vrouwen die per seizoen eens in de zes weken bijeenkomen op een wisselende locatie in en rond Dalfsen rond het thema ‘speciaal bier’.

Dalfser Biergenootschap “Sint Arnoldus” is opgericht op 4 oktober 1994 als een gezelligheidsclubje zonder formele organisatievorm. In seizoen 2018/2019 vierden we het 25-jarig bestaan van ons genootschap. Met de start van het seizoen 2024/2025 vieren we het 30-jarig bestaan.

Voorbij aan het eenvoudig proeven van bier organiseren wij thema-avonden rond bijzondere seizoenbieren, zoals bij de introductie van het Bockbier in oktober. De avonden worden ingevuld door de leden zelf. De lokatie wordt uitgezocht en de bieren worden ingekocht bij (zoveel mogelijk) de plaatselijke ondernemers.

De seizoensafsluiting wordt ingevuld met een excursie. of slotavond. Dan worden er bijvoorbeeld bedrijven bezocht die te maken hebben met de productie van bier: brouwerijen, mouterijen en/of hopboeren. Elk jaar weer een fijne dag met natuurlijk een fijn biertje en een goede hap.

Biergenootschap Sint Arnoldus stond aan de wieg van het Dalfser Bierfestival. Begonnen op het Kerkplein, uitgeweken naar (v.m.) Van Bruggenplein bij de brug en bij de Trefkoele, is weer terug op het Kerkplein. De organisatie is reeds enkele jaren geleden overgedragen aan een aparte Stichting Bierfestival Dalfsen. Deze stichting heeft dit evenement laten groeien tot een volwaardig bierfestival. Leden van Sint Arnoldus dragen weliswaar nog steeds een steentje bij aan dit door de bevolking van Dalfsen zeer gewaardeerd evenement.

We zijn een besloten club, waarbij we er bewust naar streven niet groter te groeien. Hiermee beogen we de proefavonden gezellig én praktisch uitvoerbaar te houden, geschikte locaties te kunnen vinden en de harmonie te bewaren.

Deze website is dan ook in eerste instantie een medium waarop we elkaar op de hoogte houden van de dingen die gebeuren gaan en reeds zijn gebeurd.
Maar dat wil niet zeggen dat u niet welkom bent op deze site.
Kijk gerust rond en wellicht doet u nog goede ideeën op, wat deze ook mogen zijn.

Hartelijke groeten,
De leden van Dalfser Biergenootschap “Sint Arnoldus”.